02. okt 2015.

“Axel Springer“ objavio dogovor o kupovini 88 odsto deonica “Biznis insajdera”

286711_axelspringer_ff“Axel Springer SE”, vodeći digitalni izdavač u Evropi, objavio je dogovor o kupovini 88 odsto deonica “Biznis insajdera”, vodećeg portala o poslovnim vestima u SAD, sa sedištem u Njujorku

Ova akvizicija predstavlja vitalni deo strategije “Axel Springera” u proširenju globalne mreže, raznovrsnosti sadržaja na engleskom jeziku i posvećenosti digitalnom izdavaštvu.

Dodavanje “Biznis insajdera”, koji ima 76 miliona mesečnih posetilaca povećaće globalnu digitalnu publiku “Axel Springera” na 200 miliona korisnika, čime će kompanija postati jedna od šest najvećih digitalnih izdavača na svetu.

“Axel Springer” je prethodno držao deset odsto akcija, pa sada ukupno ima 97 odsto.

– Sa akvizicijom Biznis insajdera nastavljamo sa našom strategijom digitalnog širenja „Axel Springera“ i investiranjem u digitalne izdavače na teritoriji engleskog govornog područja. “Business Insider” je postavio nove standarde u digitalnom novinarstvu. Kombinovanje snaga dozvoljava nam da otključamo rastuće potencijale i proširimo portfolio “Biznis insajdera” na neke nove vertikale i lokacije uz nov digitalni sadržaj. Radujemo se saradnji sa Henrijem Blodžetom, Džuli Hansen i izvrsnim timom “Biznis insajdera, sa kojim ćemo nastaviti da oblikujemo budućnost. Istovremeno sam odiševljen što nam se pridružije i naš bliski partner Ken Lerer. – rekao je Mathias Döpfner, CEO ”Axel Springer SE”.

Henri Blodžet, izvršni direktor “Biznis insajdera” je naveo da u ovoj firmi imaju veliko porštovanje prema posvećenosti Axel Springera prema nezavisnom novinarstvu i njegovoj globalnoj viziji budućnosti.

– Zadovoljstvo je i privilegija pridružiti se snagama tima sa tako pametnom vizijom. Radujem se zajednničkoj saradnji u cilju stvaranja vodeće globalne informativne organizacije u digitalnom veku – poručio je Blodžet.

“Business Insider” su 2007. godine osnovali Henri Blodžet, Kevin Rajan i Dvajt Meriman. Zapošljava više od 325 ljudi, od čega 50 odsto novinara. Uz informativne vesti iz SAD, kompanija ima rastuće internacionalno prisustvo sa lokalnim izdanjima u još sedam država. Nemačko izdanje biće pokrenuto u četvrtom kvartalu ove godine i biće pod upravom ”finanzen.net”, kompanije u okviru “Axel Springera”.

Transakcija je trenutno u procesu odobravanja odgovarajućih organa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend