24. feb 2015.

Belgrade Insight uklonjen sa distributivnih tačaka beogradskog aerodroma i info-centara TOB

P1051957Distribucija Belgrade Insight obustavljena je na beogradskom aerodromu i centrima Turističke organizacije Beograda – čini se da je ovo nastavak kampanje koju Vlada Srbije vodi protiv BIRN-a

BIRN-ovo izdanje novina na engleskom jeziku, Belgrade Insight, od februara više nije dostupno na jednom od najvećih distributivnih mesta – u Turističkoj organizaciji Beograda.

Takođe, iako je distribucija besplatnih primeraka ovih novina zaustavljena i u Dufry objektima na aerodromu Nikola Tesla, pregovori sa ovom kompanijom i dalje su u toku.

Dufry, koji snabdeva robom više od 1 700 prodajnih objekata na aerodromima, kruzerima i lukama širom sveta, uklonio je Belgrade Insight sa svojih prodajnih mesta 6. februara. IzDufry-ja, koji od maja 2008. godine sarađuje sa BIRN-om, kažu da ne postoji ugovor koji ih obavezuje da nastave distirbuciju Belgrade Insight.

Miodrag Popović, v.d. direktora TOB, rekao je da sadržaj novina nije pogodan za turistički info-centar.

„Kada je u pitanju distribucija Vašeg lista, odgovor leži u samoj prirodi ovih centara“, rekao je Popović. „Oni (centri) pružaju informacije turistima, i materijali koji se tamo mogu naći su oni  koji, osim suvenira, naravno, imaju smo informacije za turiste. Vaše novine imaju drugačiju uređivačku politiku“, rekao je Popović 20. februara.

TOB nije obavestila Belgrade Insight da namerava da obustavi saradnju. Umesto toga, kada je jedan od čitalaca Belgrade Insight posetio info-centar TOB-a, osoblje mu je reklo da tu više neće moću da dobije kopiju novina. „Upravo smo obavešteni da sklonimo novine“, jedan od zaposlenih rekao je BIRN-u.

Više informacija na engleskom jeziku o ovom slučaju možete naći ovde, a u nastavku vidite gde možete preuzeti svoj primerak novina.

list

 

2 komentara za: “Belgrade Insight uklonjen sa distributivnih tačaka beogradskog aerodroma i info-centara TOB

  1. mira

    Ovako se vodi politika u Srbiji. Nemam ja koristi ali ti imas STETE! Jedina uteha za nas koji pokusavamo da ostanemo NORMALNI je sto u 21.vom veku i pored ociglednog rasturanja medija, istinu NE MOZES sakriti. A ocigledni ocajnicki pokusaji ucutkivanja, pokazuju da se vlast ipak KLIMA na svojim staklenim nogama.

    26. феб 2015. at 10:00
  2. To što BIRN radi,može samo u SRBIJI,BiH i MAKEDONIJI. Neka probaju to isto na zapadu pa bi bili ugašeni isto momenta. Nego trčim da uzmem prinerak novina. Nužda me naterala. Nesta WC papira.

    02. мар 2015. at 23:57

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend