19. avg 2015.

Bez kupaca “Naš glas” iz Smedereva i Radio Brajevo

image (1)Privatizacija Novinsko izadavačkog društva “Naš glas” iz Smedereva i Radio Barajeva proglašena je neuspešnom jer nije stigla nijedna prijava za učešće u javnom prikupljanju ponuda, saopštila je Agencija za privatizaciju.

“U našem preduzeću ima devet zaposlenih, od kojih je sedam u stalnom radnom odnosu. Niko nema pravo na besplatne akcije niti je iko uzeo otpremnine. Postoje nezvanične informacije da je dvoje kupaca zainteresovano za kupovinu našeg medija, a jedan od njih je iz Smedereva. Teško poslujemo jer su štampani mediji u nezavidnoj situaciji, a naš grad je iz budžeta izdvojio samo 0,71% novca za finansiranje medija. Kapaciteti našeg medija su u jako lošem stanju i neophodna je potpuna restauracija”, rekao je za UNS direktor “Našeg glasa” Goro Redžić.

Radio Barajevo ima dvoje zaposlenih, tonca koji je i v.d. direktora i novinara.

“Nemamo pravo na besplatne akcije, niti smo uzeli otpremnine. Čekamo da li će nas neko kupiti ili ćemo se ugasiti. Želeli smo sami da otkupimo radio, ali je to velika suma novca za nas i zato radimo koliko moramo jer nam ne dozvoljavaju da odemo dok se ne završi privatizacija”, rekao je za UNS v.d. direktora ovog radija Dejan Nikolić.

Početna cena Radio Brajeva iznosi 23.432 evra, dok je cena “Našeg glasa” 226.200 evra.

Podsećamo da je od 33 raspisana Javna poziva od strane Agencije za privatizaciju, 9 medija dobilo nove vlasnike, a 24 čeka drugi krug privatizacije.

 Foto: UNS 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend