19. avg 2015.

Niš: NTV ostaje bez zaposlenih, sledi gašenje?

niska tvNiška televizija (NTV) mogla bi već za koji dan da obustavi emitovanje programa jer su zaposlenima uplaćene otpremnine iz socijalnog programa.

Za tu opciju izjasnilo se 75 od ukupno 81 zaposlenog.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika NTV-a Milan Petković rekao je agenciji Beta da na televiziji ostaju samo dva snimatelja, montažer, dvoje zaposlenih u marketingu i jedan radnik računovodstva.

„Prvih 25 zaposlenih je podiglo novac i potpisalo rešenje o otkazu. Narednih dana učinićemo to i svi mi ostali. Možda samo nas nekoliko entuzijasta ostanemo da organizujemo program, ali po kom osnovu i uz koje ugovore to još ne znamo“, rekao je Petković.

On je istakao da veliki problem u očuvanju kontinuiteta u radu Niške televizije predstavlja to što ona još nije dobila novog vlasnika, pošto je nedavno propao prvi pokušaj njene prodaje.

„Očigledno da ne postoji namera Ministarstva kulture i informisanja da sačuva televiziju. Da ta namera postoji oni bi sačekali sa isplatom otpremnina do završetka drugog kruga privatizacije“, rekao je Petković.

Veće Grada Niša je nedavno izmenom svojih akata omogućilo da Niška televizija bude finansirana iz budžeta grada Niša do 31. oktobra, koji je određen kao krajnji rok za privatizaciju svih medija u Srbiji.

 Foto: B92 
Preuzeto sa: B92

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend