21. apr 2016.

„Blic“: Pretio nam funkcioner SPS; Šljivić: Novinar je pogrešio

Dnevni list “Blic” objavio je danas tekst “Socijalista pretio ‘Blicu’” u kom se navodi da je nosilac liste Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vršcu i direktor “Drugog oktobra” Ljubisav Šljivić juče pretio dopisniku ovog lista iz tog grada Vladimiru Vašaliću

Kako je navedeno u tekstu, Šljivić, „koji je 19. aprila priveden zbog optužbi zazloupotrebu službenog položaja zbog malverzacija u iznosu od tri miliona dinara, juče ujutro telefonom je pozvao novinara Vladimira Vašalića iz Vršca i pretio mu zbog teksta čiji je on bio jedan od autora“.

„’Treba ti još da živiš u ovom gradu…’, zapretio je Ljubisav Šljivić, prvi čovek vršačkog SPS, novinaru ‘Blica’ Vladimiru Vašaliću zbog teksta o njegovom privođenju”, navodi “Blic”.

Kako je za ovaj list rekao dopisnik Vašalić, Šljivić ga je pitao da li je on pisao tekst “Vrh SPS pere ruke od uhapšenog Šljivića”?

“Odgovorio sam da jesam za sajt i deo teksta za štampano izdanje, a onda je on osuo paljbu: ‘Ma kakve, bre, tri milijarde, radi se o tri miliona! Ma sve ću da vas tužim, i tebe i ove tvoje! Šta tamo pišeš Šljivića se SPS odrekao…! J**** ti mater, i tebi i svima tvojima“. I ko je taj Jelovac što je pisao tekst sa tobom? Svima ću vam se n******* majke, a ti treba još da živiš u ovom gradu!’, rekao mi je i nakon toga prekinuo vezu”, kaže Vašalić.

On je dodao da je neuspešno pokušavao da objasni Šljiviću da je u pitanju nenamerna greška jer se u tekstu navodi suma od 3,6 milijardi dinara umesto tri miliona.

Dopisnik “Blica” slučaj je juče prijavio i policiji.

Na poziv UNS-a, funkcioner SPS-a tvrdi da nije pretio novinaru..

„To što je danas napisano u tekstu ‘Socijalista pretio ‘Blicu’’ je apsolutna neistina. Juče ujutru sam kupio novine, video tekst i pozvao Vašalića. On i ja se znamo odavno, imam njegov telefon, znam mu i roditelje. Pozvao sam ga oko 8.15 želeći da sa njim porazgovaram o tekstu. Rekao sam mu da su u tekstu napisane neistine i da se ne radi o iznosu od 3,6 milijarde dinara već o 3 miliona. Znate, to je velika razlika. Pitao sam ga da li je on pisao tekst, rekao da to nije u redu jer mi treba u ovom gradu još da se viđamo, a da se ne stidimo jedan drugog. To što sam izgovorio nije bilo pretnja niti je imalo takav ton. Civilizovano sam sa njim razgovarao. Takođe, nijednom ga nisam opsovao, to su neistine. Rekao sam da ću ga tužiti i verovatno je zbog toga napisao da sam mu pretio. To je moje pravo, on je neprofesionalno odradio svoj posao”, kaže za UNS Šljivić i dodaje da ceni “što se novinari drže zajedno, ali da je Vašalić napravio veliku grešku u tekstu”.

“Očekivao sam da će ispraviti grešku u današnjem izdanju, da će napisati da je pogrešio, zato nisam tražio demanti, ali danas vidim da piše kako sam mu pretio”, rekao je Šljivić i potvrdio da je juče dao izjavu policiji povodom ovog slučaja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend