29. nov 2014.

BUNT BEZ PRESEDANA Ovakav protest naš parlament još nije video?

542304_aleksandar-senic251114ras-foto-djordje-kojadinovic008_ffPuštanje brade zbog neslaganja sa politikom vlade nezabeležena je vrsta protesta u parlamentarnom životu Srbije.

Tako zamenik šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović komentariše postupak svog kolege Aleksandra Senića (SDS), koji je i predsednik skupštinskog Odbora za evropske integracije.

– Partiji kojoj Senić pripada izgleda ponestaje ideja, pa sada prave šou program.

Postoje drugi načini da se izrazi neslaganje sa vladom i njenim odlukama, na primer radom u skupštini, debatom… Nisam primetio da se gospodin sa bradom u tome ističe – kaže Martinović.

On navodi da je Vlada Srbije stabilna i da ima ubedljivu podršku građana .

– Ova Vlada će potrajati ceo mandat. Ako Senić nastavi da do tada pušta bradu, bojim se da će mu prilično porast – priča Martinović.

Aleksandar Senić od početka novembra ne brije bradu u znak protesta zbog socijalne krize u zemlji i odnosa prema EU. On kaže da je nezadovoljan aplaudiranjem evropskim integracijama umesto otvaranja pregovaračkih poglavlja.

– Potpuno nam je blokirano pravosuđe, štrajk traje u školama i na fakultetima, a stanje u medijima je posebna tema. Nivo cenzure, koju i ja lično doživljavam, neshvatljiv je za jedno demokratsko društvo – priča Senić, istakavši da je brada simbol njegovog ličnog otpora.

Joksimović: Bez komentara

Senić kaže da su razlozi njegovog neobičnog protesta to što se u domaćoj javnosti ne govore uslovi koje Srbija treba da ispuni da bi pregovori sa EU počeli, da će se to desiti kada Nemačka dozvoli, kao i da od Srbije niko nije tražio da uvede sankcije Rusiji.

Ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović kratko se osvrnula na Senićev način protesta zbog odnosa Srbije i EU.

– Ne mislite valjda da ću to da komentarišem – rekla je Joksimovićeva.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend