06. feb 2015.

CENZURA! Ko je naredio Prvoj TV da na Jutjubu izbriše intervju sa Markom Vidojkovićem (VIDEO)

Juče smo postavili video-snimak intervjua koji je pisac Marko Vidojković dao u Jutarnjem programu Prve TV, koji je odmah po zahtevu te televizije uklonjen sa Jutjuba! 

Član 4 Zakona o javnom informisanju i medijima doslovno kaže sledeće:

„Javno informisanje je slobodno i ne podleže cenzuri.

Zabranjena je neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu.

Ne sme se ugrožavati slobodan protok informacija putem medija, kao ni uređivačka autonomija medija, a naročito vršenjem pritiska, pretnjom, odnosno ucenom urednika, novinara ili izvora informacija.“

Autorska prava Prve TV u ovom slučaju ponovne cenzure kritike vlasti se ZLOUPOTREBLJAVAJU! Ako iko poseduje autorska prava na ovaj snimak, to je onda gospodin Marko Vidojković, a ne Prva TV. Video koji je Vučićev režim ponovo cenzurisao možete pogledati ovde:

2 komentara za: “CENZURA! Ko je naredio Prvoj TV da na Jutjubu izbriše intervju sa Markom Vidojkovićem (VIDEO)

  1. ja

    Malo je reci bravo Marko!!!

    07. феб 2015. at 18:23
  2. Miki

    Reče čovjek istinu, ali mu ne daju da ostane živ. Dotle je Vučić na ustaškom piru u Zg, a njemački policajci u Subotici, kontrolišu. Okupacija, Marko, zato ti ne daju Riječ, koja je prva.

    15. феб 2015. at 15:54

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend