26. avg 2015.

Cvetanović: Da sam se ja pitao, dugačije bih delio pare medijima

goran-cvetanovicGradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je danas da nije zadovoljan odlukama nezavisne komisije za izbor medijskih projekata koji će se sufinansirati iz budžeta grada

On je na današnjoj konferenciji za novinare, sazvanoj povodom organizacije Roštiljijade, ponovio ono što je rekao na jučerašnjem Gradskom veću, kada je usvojena odluka ove komisije.

Cvetanović je imao primedbu na odobravanje 400.000 dinara za projekat Radio 016 uz obrazloženje da je “Juga (Jugoslav Tomić, vlasnik Radija 016, prim JUGpress) dobio pare zato što mu je Doderović ( Milorad Doderović, član komisjie predložen ispred UNS-a, inače eminentni  dugogodišnji novinar iz Niša, prim. JUGpress) školski drug”.

“Da sam se ja pitao, novac bih drugačije podelio medijima”, rekao je danas Cvetanović.

On se danas dotakao ove teme u sklopu odgovora na pitanje novinara JUGpressa da li on kao gradonačelnik i izvršilac budžeta ima podatak koliko je novca zaradila prošlogodišnja Roštiljijada, na koje nije konkretno odgovorio.

Godinama iz Turističke orgnizacije Leskovac (TOL) novinari ne dobijju odgovor na ovo pitanje.

Prema novom Zakonu o javnom informisanju za sufinasiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, lokalne samouprave su u obavezi da raspišu konkurs.

O projektima odlučuje nezavisna komisija za koju svoje predstavnike predlažu novinarska udruženja i asocijacije koje postoje duže od tri godine.

Rad komisije je nezavistan a lokalna samouprava, po zakonu, predlaže jednog predstavnika iz kategorije “medijskih eksperata”.

U slučaju nezadovoljnih učesnika konkursa procedura donošenja odluka o usvajanju odluka komisije, poptisivanja ugovora i prebacivanje novca za odabrane projekte iz budžeta se ne usporava niti prolongira već je jedini organ za dalje postupanje upravni sud.

Dakle, nezadovoljni imaju pravo vođenja procesa pred upravnim sudom, a procedura predviđena zakonom oko sufinansiranja medijskih projekata nesmetano teče.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend