11. maj 2016.

Deset godina agencije Jugpress

jugpres logoRegionalna informativna agencija JUGpress obeležava deset godina postojanja i rada

Prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama, JUGpress (www.jugpress.com), čije je sedište u Leskovcu, prati dešavanja na jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medvedju), na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

JUGpress ima jasnu uredjivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih I etičkih standard, tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama I netabloidnom novinarstvu. JUGpress objavljuje tekstove na srpskom, albanskom romskom I bugarskom jeziku .

Agencija JUGpress je prva počela da objavljuje na svom sajtu i tv snimke kada to još uvek nisu radili ni veliki centralni mediji a prva je od medija u Srbiji uvela I servis na albanskom jeziku. Sadržaje JUGpressa koriste i centralni mediji u Srbiji, sa Kosova, bivšim jugoslovenskim republikama i iz zemalja u regionu.

Član je Lokal presa i Asocijacije onlajn medija (AOM) i prihvata nadležnosti Saveta za štampu.

Desetu godišnjicu JUGpress dočekuje sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju web TV JUGpress.

Dug put od deset godina u uslovima u kojima egzistira novinarstvo u Srbiji prošli smo uzdignute glave i na nogama, ponosni što smo utirali put koji su brojni, ne samo lokalni mediji sledili i slede.

Naročito smo ponosni na saradnju koju imamo sa brojnim medijima u regionu koji izveštavaju na različitim jezicima. Osnivač JUGpressa je NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije .

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend