08. maj 2015.

Direktoru niškog Pozorišta smetaju „Južne vesti“

490x370_Narodno-pozoriste-NisPredsednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Svetlana Dejanović Avramović je prekinula sednicu nakon što je direktor Ivan Vuković zabranio novinaru Predragu Blagojeviću da prisustvuje sastanku

Vuković je najpre Blagojevića, koji je bio jedini novinar u holu Pozorišta, „zamolio da sačeka ispred vrata, dok ne počne sednica“, ali ga ni kasnije nije pozvao da uđe.

– Vuković je bio ljut zbog dolaska novinara i optužio predsednicu Upravnog odbora Svetlanu Dejanović Avramović da ga je ona zvala – tvrdi član Upravnog odbora koji je insistirao na anonimnosti.

Zbog sukoba između Vukovića i pojedinih članova Upravnog sednica odbora nije ni otpočela.

Predsednica Upravnog odbora pojašnjava da je odlučila da je odloži jer je direktor, kako kaže, izričito bio protiv toga da u kancelariju pusti Blagojevića.

– Predsednik Upravnog odbora apsolutno ne brani bilo kom mediju da prisustvuje sednici, ali je ona odložena zato što se nismo složili sa direktorom koji isključivo neće Vas – rekla je Dejanović Avramovićeva novinaru.

Ona dodaje da predlog o brisanju uslova za neophodno radno iskustvo koje mora da ima direktor iz Statuta nije bio na dnevnom redu današnje sednice kako se očekivalo zbog glasina koje su stigle i do nje, ali da je o tome moglo da se raspravlja i pod tačkom „razno“.

Inače, nedavnom presudom Višeg suda u Nišu poništen je konkurs na kome je Ivan Vuković izabran za direktora.

Presuda još nije konačna jer se čeka odluka Apelacionog suda po Vukovićevoj žalbi.

Eventualnom izmenom Statuta i brisanjem obaveznog radnog iskustva za direktora bilo bi omogućeno da prvi čovek te značajne ustanove kulture bude i osoba bez ijednog dana radnog staža.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend