01. jun 2016.

Dodik ponovo optužuje Betu

dodik2Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovo je danas optužio Novinsku agenciju Beta za navodno lažno izveštavanje, pominjući pritom slučaj zbog kojeg je još pre godinu i po izgubio na sudu u Banjaluci od novinarke Bete

Dodik je danas u Beogradu, na skupu pod nazivom „Paljenje Balkana  –  od Makedonije do Republike Srpske“, optužio Betu da je medju medijima koji „lažnim vestima vode kampanju protiv njega“, navodeći kao primer to da je Beta „prenela vest da je Dodik zloupotrebio 162 miliona“  –  samo jednu kratku vest bez dokaza, kako je dodao.

Reč je o vesti iz 2009. godine da je Služba za istrage Bosne i Hercegovine u februaru 2009. godine protiv njega i još nekoliko ministara u Vladi RS pokrenula slučaj, jer su navodno naneli štetu budžetima RS i BiH u iznosu od 145 miliona KM.

Zbog te informacije Dodik je kasnije tužio Betu i njenu novinarku Ljiljanu Kovačević, ali je sud u Banjaluci u novembru 2014. godine presudio u korist novinarke Bete i zaključio da je ona prenela činjenicekoje sadrži izveštaj Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend