23. sep 2014.

Dragan J. Vučićević otvara školu prorežimskog novinarstva

njuzVlasnik prorežimskog dnevnog lista „Informer“ i voditelj prorežimske emisije „Teška reč“ na prorežimskoj „TV Pink“ Dragan J. Vučićević najavio je osnivanje škole prorežimskog novinarstva, prve takve škole u zemlji, regionu i svetu, saznaje Njuz.

J. Vučićević tvrdi da se na ovakav potez odlučio kada je shvatio da kod nas ne postoji škola tog tipa.

– Prorežimsko novinarstvo je najunosniji tip novinarstva, pa je samim tim čudno da ovakva škola ne postoji. Sa druge strane, nje čudno da sam baš ja došao na tu ideju, budući da sam najbolji u svemu što radim, što pokazuju rejtinzi moje emisije i tiraž mog lista – objašnjava gospodin J. Vučićević

– Postoje brojne škole istraživačkog novinarstva, ali mladi novinari tamo ne mogu da nauče da se brzo obogate od bavljenja svojim poslom – dodaje on.

J. Vučićević smatra da biti prorežimski novinar nije lako jer stalno morate da budete svesni činjenice da će se režim kad-tad promeniti.

– Prorežimskog novinara odlikuju beskrupuloznost u blaćenju opozicije, odlučnost da pohvali vlast na naslovnoj strani u svakom trenutku, kao i brzina javljanja na telefon kada zove neko iz vladajuće partije da izdiktira šta treba. Bez tih osobina se ne može postati imućan novinar – zaključio je J. Vučićević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend