17. maj 2016.

Dragan J. Vučićević pokušao da isprovocira članove Saveta

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević pokušao je danas da isprovocira učesnike konferencije za novinare Saveta za borbu protiv korupcije koji su govorili o novom Izveštaju o stanju u pravosuđu

Njemu je prvo zasmetalo što se u Izveštaju, vlasnik “Delte” Miroslav Mišković označava kao biznismen a Andrej Vučić samo kao premijerov brat. “Kao da ništa drugo nije nego premijerov brat!”, rekao je on.

Ipak, spreman odgovor imala je članica Saveta Jelisaveta Vasilić koja je istakla da je svim slučajevima kada je u pitanju bio Andrej Vučić, premijer izašao sa pričom : “Moj brat je u pravu!”. Ona je istakla da to ne treba da ceni premijer već sud i tužilaštvo.

“Njega smo videli kao Vučićevog brata jer smo povezali kršenje prezumpcije nevinosti ostalog sa njegovim položajem. Predsednik suda je izuzeo sudiju koji je noralno radio taj predmet jer je našao da se odugovlači predmet Andreja Vučića”

Ivošević: Kažite gazdama šta sam rekao

Vučićević je imao i pitanje za profesora prava i bivšeg sudiju Zorana Ivoševića da li je u sukobu interesa s obzirom da se na proteklim izborima stranački opredelio?

“Ja imam pravo da se opredelim za koga ću glsati. Znači ja nemam pravo da glasam jer ako glasam ja sam u sukobu interesa? Mene su dva puta izbacili iz Vrhovnog suda: prvi put za vreme Miloševića, drugi put za vreme demokrata. Ali, u toj partiji sede neki ljudi koje veoma poštujem kao što su Vida Ognjenovi, gospodin Mićunović…. Vesna Rakić Vodinelić doduše nije u toj partiji ali jeste u koaliciji .. A iz ove druge partije ne poštujem nikog! To odmah kažem jasno i glasno pa vi sad kažite vašim gazdama šta sam rekao”, odgovorio mu je Ivošević.

Nakon toga, Ivošević je upitao Vučićevića da li je zadovoljan njegovim odgovorom a u sali se začuo aplauz.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend