17. maj 2016.

Zašto Gašić nije rekao Danasu da informacija nije tačna?

gasic_3Na sugestiju novinarke Danasa da se njegov odgovor može protumačiti da je ta informacija tačna, Gašić je uputio na pres-službu SNS, koja valjda postavlja direktore svega, pa i Kontrole letenja

Nekadašnji ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Bratislav Gašić demantovao je pisanje Danasa da je jedan od glavnih kandidata za direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.

– Tu možete da vidite koliko su pojedini mediji stvarno objektivni i koliko barataju istinom. To je notorna laž, izmišljotina, neistina, ne znam kako bih je nazvao – rekao je Gašić novinarima u Kruševcu.

Koliko su neke novine objektivne i slobodne pokazuje da li svoje informacije proveravaju tamo gde treba. U slučaju informacije o Bratislavu Gašiću kao kandidatu za direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, novinarka Danasa pozvala je pravu osobu – Bratislava Gašića. On joj je rekao da nema komentar, a na sugestiju da se to može protumačiti da je ta informacija tačna, uputio ju je na pres-službu SNS, koja valjda postavlja direktore svega, pa i Kontrole letenja.

Ako je Gašić prekjuče znao isto što i danas, da je u pitanju, kako je rekao „notorna laž, izmišljotina, neistina“, zašto to nije rekao novinarki Danasa? Ili je opet u pitanju selektivna komunikacija s medijima, kakvu uvodi njegov SNS.

Podsetimo samo na dva „brilijantna“ trenutka u ministarskoj karijeri Bratislava Gašića. Na udaru javnosti bio je kada se srušio vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd. U helikopteru je bilo sedam osoba – beba stara pet dana, četiri člana posade i dva radnika novopazarskog zdravstvenog centra. Svi su poginuli. Od Gašića se očekivalo da podnese ostavku na funkciju ministra odbrane, ali on to nikada nije učinio.

Smenjen je, i to tek nakon velikog pritiska javnosti, pre svega medija, novinara i medijskih udruženja, nakon što je izneo neumesan i seksistički komentar na račun novinarke u Trsteniku, koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimatelja. Videvši potez dopisnice B92 Gašić je rekao: „Volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“. Primitivnu izjavu jasno su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend