17. maj 2016.

Kragujevac odvojio novac za medije, ali ga ne deli

daljinski_thinkstockGrad Kragujevac nije sproveo konkurs za sufinansiranje medija u 2015. i 2016. godini, iako je novac namenski izdvojen, tvrde novinari i urednici lokalnih medija u Kragujevcu. Odgovor na pitanje zašto konkursa nije bilo traže od gradonačelnika

Novinari i urednici u otvorenom pismu pozivaju gradonačelnika Radomira Nikolića da za sedam dana odgovori: zašto 17 meseci izbegava da opredeli novac iz budžeta namenjen medijima, kada će to uraditi i zašto krši Zakon o javnom informisanju?

Oni su najavili da će čekati najkasnije do 24. maja, posle čega će, ukoliko odgovor u postavljenom roku ne bude objavljen na sajtu grada, o odnosu kragujevačke gradske uprave prema medijima biti obaveštena sve nadležne i relevantne domaće i međunarodne institucije i organizacije „koje se bave zaštitom medijskih i građanskih prava“.

„Mi koji smo se danas skupili, slovimoza nekakve opozicione medije, odnosno za medije koji svesno ne idu niz dlaku vlasti, jer nam to nije ni uloga“, rekao je novinar Miroslav Jovanović.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend