29. mar 2016.

Draža Petrović: Trudiću se da poboljšam imidž „Danasa“, uređivačku koncepciju neću menjati

Draza„Potrudiću se da radim na imidžu lista, ali i dalje će ostati ista uređivačka politika koju karakteriše kritika vlasti, prave i proverene informacije“, rekao je UNS-u Draža Petrović koji će od 4. aprila preuzeti funkciju glavnog urednika „Danasa“. Dosadašnji glavni urednik „Danasa“ Zoran Panović razrešen je sa te funkcije na Skupštini akcionara koja je bila pre nekoliko dana. Ovu vest danas je na kolegijumu saopštio Panović

On je UNS-u rekao da ne zna razloge smene i da je to poznato samo Skupštini akcionara koja se odlučila da postavi kolumnistu Dražu Petrovića za novog glavnog urednika.

„Najnormalnije se osećam povodom ove odluke, nastaviću da pišem kolumnu za ‘Danas’“, dodao je Panović.

Draža Petrović rekao je UNS-u da će „pokušati da se snađe na novoj funkciji, ali ako mu ne bude išlo da će se povući“. On će nastaviti da piše kolumne za Nedeljnik i N1 što je i do sada činio.

Podsetimo, „Danas“ su osnovali sredinom 1997. godine novinari tadašnjeg lista „Naša borba“.

„Danas“ je stekao reputaciju jednog od retkih dnevnih listova u Srbiji koji nije, u svrhu povećanja tiraža, koristio metode žute štampe. Na mesto glavnog urednika „Danasa“ Panović je došao pre sedam godina, a u redakciji je od samog osnivanja.

Dragoljub Draža Petrović u karijeri je radio za više listova, počeviši od „Borbe“, „Naše borbe“ do „Glasa javnosti“. U „Danasu“ je kao novinar i urednik od 2009. godine.


Autor: S. Š.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend