01. maj 2016.

Dunja Mijatović dobitnica Concordia nagrade za slobodu medija 2015.

dunja_mijatovicIznad svega nagrađena je zbog svog neumornog, ličnog, često iscrpnog traganja za odbranom osnovnih demoktratskih prava slobode medija i slobodnog izvještavanja, piše u odluci žirija

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija, Dunja Mijatović dobitnica je nagrade austrijskog press kluba Concordia u kategoriji sloboda medija i sloboda pristupu informacijama za 2015 godinu.

Concordia press klub je odlučio ovu nagradu dati Dunji Mijatović zbog njene lične posvećenosti pitanjima slobode medija u 2015.

– Iznad svega nagrađena je zbog svog neumornog, ličnog, često iscrpnog traganja za odbranom osnovnih demoktratskih prava slobode medija i slobodnog izvještavanja – piše u odluci žirija.

Nagrada Concordia se dodjeljuje svake godine od strane austrijskog Concordia press kluba pojedincu ili organizaciji za značajna novinarska postignuća u sferi ljudskih prava i demokratije sa fokusom na slobodu medija i slobodu pristipa informacijama.

Ceremonija dodjele nagrada bit će održana 2. maja u palati Epstein u Beču. Uvodni govor na otvaranju ceremonije će održati Doris Bures, predsjednik Austrijskog nacionalnog komiteta, saopćeno je iz OSCE-a.

1 komentar za: “Dunja Mijatović dobitnica Concordia nagrade za slobodu medija 2015.

  1. Anastasija

    Zašto sada ne branite novinare iz Turske koji su napadnuti, ranjeni i osudjeni jer nisu po volji predsenika Turske? Gde je sada briga za slobodu medija?

    06. мај 2016. at 21:27

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend