22. okt 2015.

Fejsbuk diskusija o odnosu skupštine i medija

Debata-event-pic-large3U diskusiji koja će se odvijati na stranici Fejsbuk događaja učestvovaće Denis Kolundžija, autor bloga „Vojvodjanska.rs“ i Dušan Čavić, koautor video-serijala „Poslanici“

U okviru prve „Nedelje parlamentarizma“ u Srbiji, Slavko Ćuruvija fondacija u petak, 23. oktobra, u 15 sati organizuje prvu moderiranu Fejsbuk diskusiju o odnosu medija i parlamenta „Skupština i mediji ­– saradnici ili protivnici?”.

Diskusija će se odvijati na samoj stranici Fejsbuk događaja pod tim nazivom, koji je kreirala Slavko Ćuruvija fondacija.

Iako se radu republičke i pokrajinske skupštine u mejnstrim medijima posvećuje mnogo vremena i prostora, retko se postavlja pitanje kako se zaista donose skupštinske odluke i šta sve utiče na njihov sadržaj. Mediji se radije bave tabloidnom stranom priče, gafovima poslanika, skandalima ili time koliko zarađuju i koliko novca troše poslanici. Pokušaćemo da dođemo do zaključka zašto je to tako.

U diskusiji će učestvovati Denis Kolundžija, autor bloga „Vojvodjanska.rs“, na kome prati rad Skupštine Vojvodine, i Dušan Čavić, koautor video-serijala „Poslanici“, a svi posetioci će moći da im postavljaju pitanja.

Diskusiju će moderirati Zoran B. Nikolić, izvršni urednik portala „Cenzolovka“.

„Nedelja parlamentarizma“, koju organizuje Narodna skupština Republike Srbije u saradnji sa inicijativom „Otvoreni parlament“ i u partnerstvu sa velikim brojem organizacija civilnog društva, škola, fakulteta, ustanova kulture i lokalnih samouprava, jeste serija događaja i aktivnosti kojima se otvara forum za razgovor o parlamentarnoj demokratiji i učešću građana u demokratskim procesima.

Koncept „Nedelje parlamentarizma“ razvijen je po ugledu na „Parliament Week“ koji je 2011. godine pokrenuo parlament Velike Britanije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend