03. jul 2014.

Fonet: Hitno pronaći napadače

fonetlogoNovinska agencija FoNet najoštrije osuđuje brutalni napad na svog urednika Davora Pašalića, koga su u noći između srede i četvrtka, u blizini stana na Novom Beogradu, u dva navrata pretukla trojica huligana, i zahteva hitnu akciju policije i tužilaštva, kako bi napadači što pre bili pronađeni i kažnjeni.

Novinska agencija FoNet očekuje da istraga najhitnije utvrdi i motive ovog bezumnog nasilja, budući da su napadači, osim pokušaja iznude novca, Pašalića najgrublje vređali i na nacionalnoj osnovi.

Novinska agencija FoNet poziva svedoke da se jave policiji i pruže potrebne informacije i traži efikasnu reakciju pravne države, kako bi se na ulicama Beograda i širom Srbije konačno stalo na put ugrožavanju prava na život, nasilju i svim vidovima netolerancije.

Odsustvo hitne reakcije policije i pravosuđa doprinelo bi širenju atmosfere straha i nesigurnosti, ne samo u medijima, nego i društvu u celini, i dodatno ohrabrilo potencijalne napadače.

Novinska agencija FoNet upozorava na kontinuitet pretnji i napada na novinare u Srbiji, koji su godinama, iz najrazličitijih razloga, izloženi brutalnom nasilju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend