18. dec 2015.

Gašić organizuje prijem, zvao i Šutanovca

gasic_1Ministar odbrane Bratislav Gašić, čija je smena najavljena, očekuje da će biti na funkciji i naredne nedelje, pa će ugostiti zvanice na prijemu u Domu garde

Svečani prijem povodom novogodišnjih i božićnih praznika zakazan je za utorak, a na pozivnici goste iz Ministarstva odbrane pozivaju ministar Gašić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Gašićevu smenu najavio je premijer Aleksandar Vučić nakon što je ministar dopisnici B92 rekao da „voli novinarke koje lako kleknu“. Nakon što su mediji i javnost osudili njegovu izjavu, i Vučić i Gašić su rekli da je u pitanju nešto za šta nema opravdanja. Vučić je sutradan najavio i Gašićevu smenu.

Premijer je rekao da ga je situacija zatekla i da ne zna kako će tehnički biti rešeno to pitanje, ali je u nekoliko navrata ponovio da Gašić svakako neće biti više ministar, jednom dodavši i da u suprotnom on neće biti premijer.

Vučić je za B92 u utorak rekao da pre smene mora da pronađe adekvatno rešenje za tu funkciju.

Zbog činjenice da je Gašić i dalje ministar, NUNS poziva novinare da u ponedeljak ponovo izađu na protest, a premijera da odmah podnese predlog za razrešenje ministra. Kako je navedeno u saopštenju udruženja, odlaganje je pokušaj da se „relativizuje“ slučaj.

Pozivnicu za prijem na kom će domaćin biti Gašić dobio je i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, koji je okačio pozivnicu i na svoj profil na Tviteru

Inače, i Šutanovac je bio jedan od aktera u višednevnom skandalu, jer je „lajkovao“ komentar na Tviteru u kom je članici SNS upućena uvreda istovetna onoj koju je Gašić izrekao.

Nakon osuda i kritika njegovog poteza, on je povukao „lajk“, a premijer Vučić je primetio „da niko nije tražio njegovu smenu, iako je i on izneo brutalnu uvredu na račun svih žena“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend