10. sep 2015.

Goran Ješić: Javno se izvinjavam novinarki lista „Alo“ Ivani Žigić

ivanazigic linkedin„Pozvala sam gospodina Ješića i pitala da li je tačna informacija da je kupio novi automobil, a on je počeo da viče i psuje me uz komentare kako on nije više državni službenik i nije dužan da daje izjavu šta vozi“, rekla je Ivana Žigić na poziv UNS-a da nam objasni jučerašnji incident sa bivšim gradonačelnikom Inđije i potpresednikom pokrajinske vlade Goranom Ješićem

UNS je pozvao i Gorana Ješića koji je pošto smo rekli zašto ga zovemo, pitao da li može da se izvini novinarki lista „Alo“ preko Udruženja novinara Srbije.

„Priznajem da sam se neprimereno ponašao prema Ivani Žigić, žao mi je zbog toga i javno joj se izvinjavam. Inače, nisam dužan da dajem izjave o tome šta vozim, čime se bavi moja firma, kao i ko su mi klijenti, već sam dužan da podnosim izveštaje državnim ogranima dva puta godišnje, što i radim“, izjavio je za UNS Goran Ješić.

UNS ističe da je Ješić donedavno bio nosilac javne funkcije i da javnost ima  pravo da zna na koji način je došao do skupocenog automobila.

Svako ko se opredelio da obavlja javnu funkciju i da bude plaćen novcem poreskih obveznika, dužan je da uvažava interesovanja javnosti, a od posebnog značaja je da građani znaju da li svojim redovnim prihodima može da finansira svoje rashode.

Udruženje novinara Srbije podseća političare da su pravo i obaveza novinara propisana Kodeksom da takva pitanja, u ime građana, postavljaju političarima i da insistiraju na odgovorima sve dok ih ne dobiju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend