16. apr 2015.

Hitno pronaći napadače na novinara Vladimira Ješića

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje fizički napad na novinara Vladimira Ješića i zahteva da policija i nadležno tužilaštvo preduzmu sve mere kako bi što pre identifikovali napadača i utvrdili motive ovog nasilničkog čina.

Foto> rs.n1info.rs

Foto: rs.n1info.rs

Novinar Vladimir Ješić napadnut je juče na ulici u Inđiji. Prema njegovim rečima,  hodao je ulicom u blizini zgrade u kojoj stanuje njegov brat, i tada je iznenada, bez ikakvog povoda, na njega nasrnuo “krupan čovek u crnoj jakni”, koji ga je udario, gurnuo na ogradu, i zapretio da će ga ubiti. Napadač je pobegao u sivom automobilu koji je policija veoma brzo pronašla.

„Ne možete da verujete kakva je psihoza napravljena u Inđiji. Tu su crni džipovi, tu su sumnjive osobe koje nikada niko ranije nije video u Inđiji, građani su uplašeni“, izjavio je Vladimir Ješić. Dodao je da su se sumnjivci u crnim jaknama i u crnim džipovima razbežali nakon nakon intervencije policije, tako da se situcija smirila.

Vladimir Ješić smatra da je napadnut samo zato što je rođeni brat nekadašnjeg gradonačelnika Inđije Gorana Ješića.

Podsećamo da je 2003. godine na novinara Vladimira Ješića, u toku snimanja intervjua u televizijskom studiju, fizički nasrnuo Velimir Ilić, predsednik stranke Nova Srbija. Ilić je zbog ovog napada pravosnažno novčano kažnjen sa 1,3 miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend