16. apr 2015.

Dmitrović nije došao, suđenje Škoro-Novosti odloženo za septembar

Suđenje za dokazivanje nezakonitog premeštaja Srđana Škora, nekadašnjeg urednika „Večernjih novosti“, u dnevni list „Sport“ odloženo je za septembar.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas je trebalo da uz Škora bude saslušan i direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije „Novosti“ Ratko Dmitrović, čiji je nedolazak advokat tuženog opravdao bolešću. Ročište je odloženo za 7. septembar, kada će se po odluci sudije Stanislave Mitrović prvo saslušati predloženi svedoci.

– Od samog početka sam navodio da ne postoje nikakvi razlozi za ovakav premeštaj, osim jednog, a to je da budem trajno isteran iz „Večernjih novosti“ i ostavljen bez posla. Uostalom, rukovodstvo Kompanije više ni ne krije takve namere s obzirom na to da je Dmitrović javno obznanio da će ukoliko se list „Sport“ ne proda Saši Mirkoviću zaposleni biti upućeni na prinudni odmor, a potom i na biro za nezaposlene – rekao je Škoro UNS-u posle današnjeg ročišta.

– Očigledno je da će predstavnici Kompanije „Novosti“ ići na takozvano iscrpljivanje produžavanjem spora, jer dobro znaju da argumenti nisu na njihovoj strani- dodao je Škoro.

Na današnjem ročištu sudija Mitrović zatražila je da se u roku od 15 dana punomoćnici Kompanije „Novosti“ u pisanoj formi izjasne o navodima sa pripremnog ročišta, što je trebalo već da dostave sudu.

Pripremno ročište, kojim je započelo suđenje Škoro-Novosti, održano je još 28. januara ove godine.

Nekadašnji šef deska „Večernjih novosti“ prvo je usmeno smenjen, zatim i premešten u drugu novinsku kuću, list “Sport”, posle kritike sastava Vlade Srbije u Jutarnjem programu RTS-a, na dan inauguracije.

Kompaniju „Novosti“ u ovom sporu zastupa kancelarija Fila, dok novinara Srđana Škora brani advokat UNS-a Zoran Lakićević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend