03. jan 2016.

HRT o ciljevima projekta „Novi Dnevnik 2016.”: Privlačenje nove publike i daljnje povećanje gledanosti

Foto: Fairpress

Hrvatska radiotelevizija radit će intenzivno tijekom narednih mjeseci u 2016. godini na projektu pripreme novoga Dnevnika. Nakon što se Hrvatska radiotelevizija početkom ožujka prethodne 2015. godine odlučila na promjenu termina emitiranja Dnevnika, pokretanjem projekta „Novi dnevnik 2016.“, iz HRT-a su početkom prosinca iste godine najavili i sadržajno i vizualno restrukturiranje Dnevnika

Dnevnik više ne može postojati u obliku površne informativne emisije već se mora usmjeriti analitičkom pristupu događaja koji su obilježili dan. Proizvod se mora prilagoditi publici te najvažnije unutarnje i vanjskopolitičke događaje dovesti na razinu općeg razumijevanja. Dnevnik mora opet postati perjanica informativnog programa te privući gledatelje vjerodostojnošću i atraktivnošću, pisalo je u obrazloženju koje je napisao glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. Radman je odluku o pokretanju projekta „Novi Dnevnik 2016.“ donio i objavio 8. prosinca prethodne 2015. godine te o istoj putem interneta obavijestio zaposlenike Prisavlja 3.Na upit Fairpressa kako je došlo do ideje pokretanja projekta „Novi dnevnik 2016.“ iz RJ Komunikacije Hrvatske radiotelevizije odgovorili su:

Hrvatska radiotelevizija pokrenula je projekt pripreme novoga Dnevnika, a radi ostvarenja toga projekta uspostavljen je projektni tim čiji je sponzor glavni ravnatelj HRT-a.

Iz RJ Komunikacije Hrvatske radiotelevizije istaknuli su i koji su ciljevi projekta:

Ciljevi su, među ostalim, privlačenje nove publike i daljnje povećanje gledanosti.

O samoj realizaciji projekta te emitiranju novoga Dnevnika, Hrvatska radiotelevizija pravodobno će obavijestiti javnost.

Na projektu „Novi Dnevnik“ intenzivno se radi. Projekt je pokrenut početkom prosinca i tijekom narednih mjeseci projektni tim aktivno će raditi na pripremi nove koncepcije o kojoj će, kao i o svim daljnjim pojedinostima, Hrvatska radiotelevizija pravodobno obavijestiti javnost.

Voditelj projekta je Branko Nađvinski, a sponzor projekta je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. Članovi projektnog tima su Dario Iračanin, Mirna Zidarić, Dragan Nikolić, Goran Gvozden, Danko Volarić, Iva Repač, Ana Jelinić, Hrvoje Reder i Josip Krajina. Projekt nadzire ravnatelj programa Saša Runjić, rukovoditeljica IMS-a Lamija Alečković i urednik Prvog programa HTV-a Igor Tomljanović.

Uvidom u Program rada i Financijski plan HRT-a za 2015. godinu, može se vidjeti da je u planu za program bio stavljen poseban naglasak na Dnevniku, koji bi trebao respektabilnim i kvalitetnim  sadržajem te modernijim vizualnim ostvariti veći utjecaj u javnosti. Kako je među ciljevima za projekt Novi dnevnik 2016.“ spomenuto i povećanje gledanosti, u programu rada piše i da će u skladu s novim ustrojem Informativnog medijskog servisa (IMS-a) i plasmanom većeg i kvalitetnijeg broja informacija, cilj programa u 2015. godini porast gledanosti središnjih informativnih emisija. Prema podacima posljednje mjesečne analize gledanosti prethodne 2015. godine, Agencije za elektroničke medije koju provodi u suradnji s AGB Nielsenom, specijaliziranom agencijom za istraživanje gledanosti televizije, najgledaniji je Dnevnik Nove TV.

 Foto: Fairpress 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend