03. mar 2015.

Insajder: Sramno ponašanje novinara agencije „Beta”

insajderPovodom teksta „Brankica Stanković burno i uz uvrede odbila komentar” a koji je objavila agencija Beta i koji je potpisao novinar Ivan Petković, novinari redakcije Insajder navode da je ovakav tekst pomogao da se konačno skinu maske i da se sazna ko je ko u novinarstvu. Od navodno ugledne „novinske agencije Beta”, došli smo do toga da se novinari te agencije bave novinarstvom na gori način od onih za koje i sami navode da su „tabloidni novinari”

Tačno je da je novinar Ivan Petković pozvao autorku emisije Insajder Brankicu Stanković za komentar povodom saopštenja FK Zvezde i Partizana. Uz komentar da je sramno to što zove nju a ne zove uprave fudbalskih klubova Zvezda i Partizan da ih pita zašto u svojim saopštenjima pozivaju na linč novinara, Brankica Stanković je rekla da ona neće dati komentar i da je to sve što može da objavi. Kako je novinar Petković naglasio da je razgovor nezvaničan, Brankica Stanković je konstatovala da njegovo pitanje govori o tome da on nije novinar nego navijač. Na pitanje da li ga plaća Zvezda ili Partizan, Ivan Petković nije odgovorio.

S obzirom na to da se predstavio kao novinar sportske redakcije agencije Beta, postavljeno mu je pitanje kako je moguće da je novinar sportske redakcije, a da se ne bavi otkrivanjem zloupotreba i malverzacija u fudbalu. Takođe mu je objašnjeno da je saopštenje Zvezde i Partizana javni poziv na linč novinara B92, uz napomenu da Brankica baš zbog te teme vec šest godina živi za policijskim obezbeđenjem. Iako je Ivan Petković nekoliko puta napomenuo da je u pitanju nezvaničan razgovor, sat vremena kasnije objavio je zlonameran tekst sa iskonstruisanim citatima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend