06. nov 2015.

Izabrani pobednici konkursa „O čemu Srbija ćuti?”

9332930137_b5b58a30b1_hU velikoj konkurenciji kvalitetnih predloga za istraživačke i analitičke novinarske priče iz lokalnih sredina izabrano je pet kandidata

Slavko Ćuruvija fondacija odabrala je pet novinarki i novinara koji će učestvovati u programu podrške lokalnim medijima u Srbiji pod nazivom „O čemu Srbija ćuti?”.

U velikoj konkurenciji kvalitetnih predloga za istraživačke i analitičke novinarske priče iz lokalnih sredina odlučeno je da će u programu učestvovati: Ljubica Jocić (portal Južne vesti, Niš), Violeta Glišić (Kragujevačke novine, Kragujevac), Ana Aćimov (portal Moj Bečej, Bečej), Natalija Jakovljević Ivanić (portal Magločistač, Subotica) i Denis Kolundžija (nezavisni novinar, priču će objaviti portal 021, Novi Sad).

Izabrani novinari će na pričama koje su predložili raditi naredna četiri meseca, uz mentorsku i finansijsku podršku Slavko Ćuruvija fondacije.

Fondacija će obezbediti objavljivanje priča u medijima sa nacionalnim pokrivanjem i na taj način obezbediti njihovu dodatnu vidljivost.

Konkurs je bio namenjen novinarima lokalnih medija koji imaju predlog dobre novinarske priče od velikog značaja za lokalnu zajednicu, koju su spremni da ispričaju, a da je pritom reč o temi o kojoj nije dovoljno ili nije uopšte izveštavano.

Cilj konkursa „O čemu Srbija ćuti?” jeste unapređenje znanja i veština novinara lokalnih internet i štampanih medija u analitičkom i istraživačkom novinarstvu, kao i pospešivanje saradnje lokalnih medija, uključujući i međusobnu razmenu sadržaja.

Projekat se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend