06. nov 2015.

Direktor vučjanske hladnjače fizički napao novinarku Milicu Ivanović

Napad_na_Milicu_Ivanovic-720x540Novinarka iz Leskovca Milica Ivanović fizički je danas napadnuta u krugu hladnjače „Porečje“ iz Vučja tokom pravljenja reportaže za ovaj dnevni list. Nju je napao direktor hladnjače Goran Živković zvani Đuka, koji je i predsednik sindikata, samo zato što je postavila pitanje o platama zaposlenih

Napad se desio u prisustvu novinara „Večernih novosti“ Igora Mitića koji je sprečio da dođe do većeg incidenta.

Ivanovićeva, koja je i dopisnica dnevnog lista“Alo“ i novinske agencija „Beta“ i urednica portala „Jugmedia“ zadobila je povredu ruke i doživela veliki stres.

„Za 30 godina svog rada prvi put sam se srela sa ovakvim vandalizmom, zapravo ničim izazvanim. Nisam ni znala da je Živković rukovodilac u hladnjači za čiji smo obilazak dobili dozvolu direktora fabrike „Porečje“. Sačekao nas je na ulazu i dok nas je vodio kroz prazne pogone sve vreme je govorio da su novinari ovde nepotrebni jer su došli u vreme kada se bliži kraj „Porečja“. Kolega i ja smo više puta pokušavali da ublažimo njegov revolt ali nam izgleda nije pošlo za rukom. U momentu kada sam ga zamolila da izjavi nešto za novine, misleći da je reč o radniku, a ne o direktoru, odgovorio je paljbom kojom je ponovo potencirao da novinari nisu tu potrebni. Kada sam ga ponovo, pokušavajući da smirim situaciju, pitala primaju li radnici plate uhvatio me je za vrat naređujući mi da napustim fabrički krug. Reagovao je kolega pokušavajući da ga smiri, ali ovaj se oteo i ponovo me napao. Vukao me je za ruku, pretio, vređao, sve vreme pokušavajući da mi oduzme fotoaparat“, priča Ivanovićeva.

Na njen poziv policija je brzo stigla posle čega je od svih vinovnika događaja uzela izjave.

Prema nezvaničnim saznanjima protiv ovog nasilnika biće pokrenuta samo prekršajna prijava.

„Još užasnutija sam čijenicom da je zamenik Osnovnog tužilaštva u Leskovcu ovo delo okarakterisao samo kao prekršaj a ne kao krivično delo. Tako ispada da su novinari koji su danas bili na radnom zadatku tretirani kao obični građani i da se zakon koji kaže da su novinari službena lica u ovom slučaju ne poštuje“, ističe novinarka.

Milica Ivanović je u međuvremenu potražila i pomoć lekara u vučjanskom Domu zdravlja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend