25. dec 2015.

Izveštaj Saveta o medijima Bogom dan

vucicPredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će za vikend pročitati izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije o uticaju institucija javnog sektora na medije kroz oglašavanje i marketing, ali da je presrećan što je najmanje novca potrošeno prošle godine

„Srećan sam što je najmanje para potrošeno 2014. godine. Siguran sam da je 2015. još manje, ali oduševljen sam tim papirom i posebno ću da se pozabavim za vikend da sve to pročitam“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše izveštaj Saveta da su 124 državne institucije i preduzeća od 2011. do 2014. godine potrošile 60,9 miliona evra za usluge oglašavanja i marketinga.

Savet je u izveštaju naveo da je najviše sredstava potrošeno u 2012. godini, a najmanje u 2014. godini, kao i da Vlada nije dostavila tražene podatke, kao ni Telekom i Srbijagas.

Za navode iz Izveštaja da je Turistička organizacija Srbije (TOS) za oglašavanje potrošila izmedju 88 i 103 miliona dinara, Vučić je rekao da ne treba baš kritikovati TOS, ali da je za njega „skandalozno“ kada je video da je intervju predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića „Nedeljniku“ plaćen „narodnim i državnim parama“.

Prema navodima Saveta, za intervju je plaćeno 400.000 dinara.

Upitan zašto Vlada s obzirom da je osnivač Saveta nije dostavila sve potrebne informacije za 2012, 2013. i 2014. godinu, kao i javna preduzeća Srbijagas i Telekom, Vučić je rekao da je na vlasti od kraja avgusta 2012. godine.

„Niko me nije pitao za to, znate, premijer se time ne bavi, ali nemam nikakav problem i sa oduševljenjem ću to danas na vladi da ih zamolim, jer sada sam video da Pajtić plaća intervju Nedeljniku. I uvek je dobro kada to vidim. To je za mene Bogom dan papir. Nisu mogli sa lepšim papirom da izadju“, rekao je Vučić.

Što se tiče Telekoma i Srbijagasa, Vučić je kazao da ne vidi da je to odgovornost države, ali da će se raditi po tom pitanju.

Na primedbu istog novinara da nije odgovorio na pitanje zašto Vlada nije dostavila sve potrebne informacije, Vučić je preporučio da neki drugi novinar postavi pitanje.

„Ako ćete da idete u političke komentatore to je druga stvar. Ja odredjujem ko postavlja pitanje, a svako će postaviti pitanja koliko hoće“, rekao je Vučić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend