03. sep 2014.

Javno izvinjenje fotoreporteru napadnutom na “Danima piva”

dani-piva-konferencijaDragan Vulešević, direktor Javnog preduzeća “Turistički centar grada Zrenjanina” koje organizuje “Dane piva”, uputio je danas javno izvinjenje fotoreporteru lista “Zrenjanin” Jovanu Njegoviću Drndaku kom je na prekjuče završenoj manifestaciji radnik obezbeđenja zabranio da fotografiše u blizini glavne bine.

Fotoreporter je te večeri, pre početka koncerta hrvatskog pevača Tonija Cetinskog želeo da uđe u prostor oko bine koji je obezbeđivala zrenjaninska agencija “Polar Security”. Jedan od njihovih radnika sprečio je Njegović Drndaka da obavi radni zadatak, a nakon toga mu je, kako je saopštilo uredništvo lista “Zrenjanin”, nasilno skinuta važeća akreditacija i izbačen je sa štanda”.

– Ako neko ima razloga da žali za tim što se to dogodilo, onda je to pre svega kolektiv Turističkog centra Zrenjanina koji je učinio mnogo napora da bi ovi “Dani piva” bili organizovani na najbolji mogući način, i bez lažne skromnosti mislim da smo uspeli u tome. Taj incident nije morao da se dogodi i mi se ovim putem javno izvinjavamo prvo Jovanu Njegoviću Drndaku, i svima ostalima koji su trpeli štetu zbog tog događaja. Ni u jednom trenutku ne bežimo od odgovornosti, spremni smo da sve izanaliziramo, da taj incident bude nauk za sledeće manifestacije kako bismo svi sprečili ovakve neprijatnosti, rekao je Vulešević novinarima u Gradskom press centru.

Ni u jednom trenutku ne bežimo od odgovornosti, spremni smo da sve izanaliziramo, da taj incident bude nauk za sledeće manifestacije kako bismo svi sprečili ovakve neprijatnosti, rekao je Vulešević novinarima u Gradskom press centru.

Menadžment Turističkog centra je u daljem obraćanju naveo da su te večeri, zbog nastupa Tonija Cetinskog, mere obezbeđenja bile pojačane, te da je pored radnika Polar securityja bilo aktivno i pevačevo lično obezbeđenje. Radnici obezbeđenja dobili su strogi zahtev da niko ne može da se popne na binu, zbog čega je deo prilaza ograđen sanducima za muzičku opremu. Predstavnici Turističkog centra rekli su danas da je pop pevač u jednom momentu imao opasku da “na svojim koncertima nikad nije video situaciju da se narod toliko približi nekim delovima bine”.

– Menadžment Tonija Cetinskog zahtevao je da se niko ne penje na binu zbog njihove opreme koja je doneta i kojom je zamenjena naša. Previše je bilo opreme oko bine, previše struje da bi se bilo ko tu približio, rekla je Marica Kosanović, PR manifestacije.

Pevačev tim je u kasnim popodnevnim satima montirao opremu na binu nakon čega je izvršena tonska proba i zabranjeno je penjanje na binu. Radnici obezbeđenja imali su obavezu da zabrane bilo čiji prilaz bini.

– Jovan Njegović Drndak je profesionalac, mi ga poznajemo dugo i on je verovatno pre samog koncerta želeo da napravi autentičnu sliku publike sa bine. Sve što je usledilo nakon toga, nije smelo da se desi. Momak iz obezbeđenja je radio profesionalno svoj posao do trenutka dok nije preterao, a fotograf je isto tako radio svoj posao. Obezbeđenje je radilo izuzetno dobro, a potvrda toga jeste činjenica da je u pet dana gradom procirkulisalo oko 250000 ljudi i da nismo imali ni jedni intervenciju policije ni hitne pomoći. Možda nekome to izgleda jednostavno, ali ubeđujem vas da je na onom malom prostoru na kom su se odvijali “Dani piva” trebalo uraditi puno stvari da bi sve funkcionisalo i bez ikakvog incidenta. Zato mislim da su ovi “Dani piva” ako ne najbolji, a onda jedni od najboljih i da je narod zbog koga se sve to organizuje bio zaista u nekom dobrom “fluidu”, da je atmosfera tokom svih koncerata bila pozitivna i da su svi koji su došli u naš grad otišli sa lepim utiscima. To je naš zadatak, zaključio je Dragan Vulešević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend