05. mar 2015.

Julian Assange: „SAD su me osudile na smrt, nikada me neće pustiti da odem odavde“

dramatican-apel-juliana-assangea-koji-se-od-ljeta-2012-nalazi-u-ekvadorskoj-ambasadi-u-londonu-osudili-su-me-na-smrt-nikada-me-nece-pustiti-odavde_5599_5424Osnivač WikiLeaksa, Julian Assange, još se uvijek nalazi na prostoru ekvadorske ambasade u centru Londona. Posjetimo, tamo je pronašao utočište kako bi izbjegao potencijalno izručenje SAD-u, no sada više ne može napustiti ovaj prostor unatoč činjenici da mu je ekvadorska vlada odobrila azil. Naime, čim bi izašao preko praga ambasade bio bi uhićen od strane policije koja 24 sata na dan dežura ispred zgrade još od ljeta 2012. otkako se tamo nalazi

U razgovoru za švicarski TV kanal Radio Television Suisse rekao je kako osjeća da ga američke vlasti nikada više neće pustiti zbog vojnih dokumenata koje je otkrio 2010. U ekskluzivnom intervjuu otkrio je kako nitko u Europi više nije zaštićen od američke špijunaže. „Telefoni i tvrdi diskovi diljem svijeta danas su pod nadzorom. To svijet čini vrlo ranjivim mjestom i predstavlja prijetnju svima“, rekao je te naglasio kako će se i dalje boriti protiv toga.

Ispričao je kako mu je teško i kako se osjeća kao da je osuđen na smrt, da nikada više neće izaći iz ovog prostora. „To je nešto što je jako teško za mene, a još je i teže za moju djecu… no, ako vjerujete u nešto, morate platiti cijenu“, poručio je Assange.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend