05. okt 2015.

Jurica Pavičić otkazao suradnju sa Slobodnom: Prilično sam uvjeren da tekst nije objavljen naprosto zato jer je protiv HDZ-a

Autorice: I. Horvatek i A. Gavranić. Foto: Screenshot/Deutche Welle

Novinar Jurica Pavičić otkazao je suradnju sa Slobodnom Dalmacijom. Razlog otkazivanja suradnje je tekst pod nazivom “Sretan narod, sretna omladina”, novinara Damira Pilića, koji nije bio objavljen dana 3. listopada o.g. u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije

Jurica Pavičić za Fairpress komentirao je otkazivanje suradnje sa Slobodnom:

Od ovog tjedna prekinuo sam pisanje za Slobodnu Dalmaciju, a koliko znam isto je napravio (ili će napraviti) i kolega Tomić.

Fairpress je za izjavu kontaktirao i novinara Antu Tomića koji nije htio komentirati novonastalu situaciju jer je “to između njega i njegovog poslodavca”.

Nadalje, Pavičić se osvrnuo na razloge neobjavljivanja spornog teksta kolumnista Damira Pilića:

Što se tiče neobjavljivanja teksta, prilično sam uvjeren da tekst nije objavljen naprosto zato jer je protiv HDZ-a. Riječ je o dijelu razgranate operacije u kojoj se znatan dio mainstream medija i autora nenaklonjenih HDZ-u želi istisnuti, a na njihovo mjesto dovesti nekritičke apologete jedne stranke, jednog vođe i jedne predsjednice. Ako Karamarko već sad ima ovakav utjecaj na novine u vlasništvu privatnih nakladnika strah me i pomisliti kako će to izgledati nakon izbora. Bitno je napomenuti da se ovaj problem ne tiče samo Slobodne, i da urednici u toj priči nisu glavni problem.

Objašnjenje smo tražili i od glavnog urednika Slobodne, Ive Bonkovića koji nije htio dati izjavu na tu temu te poklopio slušalicu.

 Foto: Screenshot/Deutche Welle 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend