04. feb 2016.

“Južne vesti” među 5 najboljih informativnih sajtova u zemlji

juznevestilogoNa svečanosti u Skupštini Grada Beograda, redakcija časopisa „PC Press“ uručila je nagradu „Južnim vestima” koje su proglašene za jedan od pet najboljih informativnih portala u Srbiji. Osim “Južnih” i prvoplasiranog N1, priznanje su poneli i sajtovi B92, Bete i RTS-a

U obrazloženju žirija se ističe da su „Južne vesti“ između ostalog značajne i utoliko što je reč o jednom od retkih regionalnih portala.

Već nekoliko godina, ovaj sajt donosi ne samo informacije od interesa za stanovnike južnog dela naše zemlje, već i ukazuje na njihov pogled na događanja u Srbiji. Vesti su grupisane po oblastima i po gradovima, tako da će svako lako pronaći ono što ga zanima – stoji u obrazloženju.

„Južne vesti“ su ovim priznanjem u kategoriji „Vesti i informacije“ ušle i među 50 najboljih sajtova na domaćem web-u, a istu nagradu su dobile i 2013. godine

Nagrada „PC Pressa“ se tradicionalno dodeljuje već 19. put.

N1 – osveženje na medijskoj sceni

Prvoplasirani informativni portal N1, pokrenut oktobra 2014. godine, prema mišljenju žirija doneo je osveženje na medijsku scenu, pre svega kroz „kvalitetne vesti, novu perspektivu na dnevne događaje iz regiona“, ali i “savršeno realizovan tehnički deo sajta”.

Inače, ove godine su, osim u kategoriji “Vesti i informacije”,priznanja dodeljena u još 9 kategorija.

Proglašeno je po pet najboljih sajtova namenjenih raznim uslugama, edukaciji, porodici, slobodnom vremenu, kao i pet najboljih blogova, naloga na društvenim mrežama i mobilnih aplikacija.

Autor: M. V.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend