04. feb 2016.

Naprednjaci okupirali lokalne novine

Republički i lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) nalaze se na devet fotografija u današnjem nedeljniku lokalnog lista „Takovske novine“, koji ima 20 strana od kojih su četiri čitulje

Na ovo su prvo reagovali čitaoci a šef Odborničke grupe Demkratske stranke Srbije (DSS) Dušan Djuirović izjavio je da to predstavlja svojevrsni medijski atak na narod rudničko-trakovskog kraja.

Na naslovnoj strani je fotografija predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića prilikom govora na Savincu, kada je probijen tunel na deonici auto-puta Ljig-Preljina, pre tri dana.

Najviše objavljenih fotografija, osam, je narodnog poslanika i predsednika Opštinskog odbora SNS Dejana Kovačevića i predsednice Skupštine opštine Jadranke Dostanić (SNS), četiri, a primijer je još na tri.

Na drugoj strani nalaze se tri skoro identične, velike fotografije, ministrarke Zorane Mihajilović u društvu sa Dejanom Kovačevićem i Jadrankom Dostanić, gde ispod piše da je prostor zakupljen.

„Mesecima tražimo da se ukine plaćanje iz budžeta, druge strane, koja se zove Skupštinska hronika i koju uredjuje predsednica SO, i gle slučaja, na ovoj strani su sada tri njene fotografije“ – rekao je Djurović.

Glavna urednica Marija Marjanović za agenciju Beta je izjavila da za drugu stranu novina, koja je zakupljena, dobija gotove tekstove i fotografije a ostale su „stvar naše uredjivačke politike“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend