12. nov 2014.

Kinezi nisu smeli da vide ovu fotografiju Putina i kineske prve dame

putin kineziSamit Azijsko pacifičke ekonomske saradnje (APEC) otvoren je uz veliki vatromet sinoć u Pekingu, a tokom tog događaja ruski predsednik Vladimir Putin kavaljerski je ogrnuo Peng Lijuan, suprugu svog kineskog kolege Sija Đinpinga.

Ona je u smešak prihvatila da je Putin, pokrije, da bi samo nekoliko sekundi potom skinula ćebe i predala ga jednom od pomoćnika. Ovo brzo, ali kulturno odbijanje Putinovog čina prikazano je iste večeri na kineskoj državnoj televiziji uz komentar voditelja „Predsednik Putin zaogrnuo je Peng Lijuan“.

„Forin polisi“ prenosi da je na društvenim mrežama začas postao hit hešteg sa tim rečima i video snimak Putinovog kavaljerstva postovan je i repostovan. Ipak već jutros od svega toga je ostalo jako malo, pošto su se kineski cenzori pobrinuli za skidanje materijala.

Pretraga za klipom i heštegom na Veibou, kineskom pandanu Tvitera i Vičetu, servsiu za poruke nailazi na neupotreblive linkove, akorisnici pretpostavljaju da je kineska internet policija procenila da je materijal bio potencijalno štetan za šerovanje.

Ovo nije bio prvi takav Putinov kavaljerski čin, pošto je na isti način ćebetom zaogrnuo i Angelu Merkel, nemačku kancelarku, na svečanosti upriličenoj povodom samita G20 u Sankt Peterburgu prošlog septembra.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend