10. jul 2015.

Komrakov: Udarao me i urlao „izdajniče“!

milorad komrakov“Umorno, otečeno, razočarano: tako se sada osećam”, kaže Milorad Komrakov (60), bivši urednik RTS, koji je prebijen nedaleko od svog stana u Beogradu

Kako “Blic” saznaje iz policije, Komrakova je pretukao Petar Radeč (40), koji je na njega nasrnuo u utorak oko 13 sati u Ulici Blagoja Parovića na Banovom brdu, nedaleko od kladionice “Mocart”.

Bivši urednik Javnog servisa se vraćao iz kupovine, u šortsu i papučama je svratio u kladionicu, da bi zatim bio iznenada napadnut i pretučen.

PRIČA ISPRED KLADIONICE

Prebijanje Milorada Komrakova drugačije izgleda iz ugla policije. Kako “Blic” saznaje od izvora upoznatih sa istragom, napad je prijavljen sa višesatnim zakašnjenjem – tek u večernjim satima policiju je o prebijanju obavestio sin Milorada Komrakova. Iako bivši urednik RTS tvrdi da ne poznaje napadača, privedeni Radeč je policiji rekao da poznaje Komrakova, a snimci sa sigurnosnih kamera iz kladionice “Balkan bet” i ispred nje pokazuju da su Komrakov i Radeč razgovarali pre sukoba. Motiv napada zasad ostaje nepoznat.

– Čovek koji me je napao mi je potpuno nepoznat, prišao mi je s leđa i viknuo: “Ti si zločinac! Za koga radiš, ko te plaća?!”, a onda me je udario pesnicom u vilicu. Između prvog i drugog udarca uspeo sam da mu kažem da nisam nikakav zločinac već srčani bolesnik koji je jedva preživeo infarkt 2006. godine. To ga nije zaustavilo, pa me je nabo glavom u lice. Jedva sam uspeo da se otrgnem i pobegnem… Ne mogu da zamislim koji bi mogao da bude motiv ovog napada. Ne verujem da me napadač poznaje iz javnog života, možda me je video u kladionici – priča Komrakov, dok pokazuje rendgenske snimke napukle jagodične kosti.

Bivši urednik Informativnog programa RTS rekao je da, osim 5. oktobra, fizičkih obračuna nije imao, mada se dešavalo da na ulici čuje dobacivanja i uvrede.

Veći deo dana juče je proveo s policijskim inspektorima, a zatim i u Urgentnom centru.

Komrakova je, kako kaže, iznenadila pažnja javnosti i reagovanje Udruženja novinara Srbije, koje je osudilo napad na kolegu.

– Prijatno su me iznenadili tim saopštenjem, nisam to očekivao s obzirom na to da su me trajno, i potpuno nezasluženo, isključili iz udruženja posle 5. oktobra. Važno je poslati poruku da su napadi na novinare nedopustivi – zaključuje Komrakov.

UVREDE I ĆUŠKE NA DEMONSTRACIJAMA 5. OKTOBRA

komrakovMilorad Komrakov bio je glavni urednik Informativnog programa RTS u vreme jednog od nasramnijih poglavlja te državne kuće, baš zbog „Dnevnika“ koji je tada uređivao.

U to vreme bio je i predsednik Udruženja novinara, a otvoreno je napadao političke protivnike Slobodana Miloševića.

Porodice 16 poginulih radnika RTS optuživale su i Komrakova, pored tadašnjeg direktora televizije Dragoljuba Milanovića koji je odslužio kaznu od 10 godina zatvora, da je znao da će NATO bombardovati televiziju i da nije ništa uradio da se zaposleni evakuišu.

Na demonstracijama 5. oktobra 2000. građani su hteli da se obračunaju sa urednicima RTS. Osim Milanovića, koji je pretučen, Komrakov i još neki urednici RTS su prošli uglavnom sa uvredama i pokojom ćuškom. V. Z. C.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend