13. nov 2015.

Komunalna policija zaplenila tezgu na Zelenom vencu, a umalo i novinara „Blica“

komunalna policijaDva pripadnika Komunalne policije danas su uklonili nelegalnu tezgu ulične prodavačice na Zelenom vencu, zbog čega su i ostali ulični prodavci počeli da sklanjaju svoje tezge iz ovog dela grada

Improvizovanu tezgu sa čarapama koja se nalazila na autobuskoj stanici pored pijace, Komunalci su sa sve robom uklonili sa ulice, ubacivši je u gepek službenog vozila.

Ulična prodavačica, koja je na toj tezgi prodavala čarape, stajala je po strani, dok su ostali prodavci koji su bili u blizini počeli da skupljaju robu, u strahu da im roba ne bude oduzeta.

U trenutku oduzimanja tezge okupila se nekolicina građana koji nisu odobravali postupak Komunalne policije.

DAJTE DOKAZ DA STE NOVINAR


Reporter „Blica“ našao se na mestu gde je komunalna policija zaplenila tezgu, pa je, shodno zakonu ali i svojoj profesiji, fotografisao događaj telefonom.

Iako svaki građanin ima zakonsko pravo da uslika pripadnike Komunalne policije pri vršenju dužnosti, našem reporteru je to pravo dovedeno u pitanje.

Zatražena mu je legitimacija i dokaz da je novinar, nakon čega mu je naređeno da pozove redakciju „Blica“ kako bi urednik potrvdio njegovu funkciju.

Podsećamo, Dragan Žebeljan iz sindikata srpske policije opomeno je Komunalne kolege u januaru ove godine da je „ukoliko osoba koja snima ili fotografiše ne ometa rad policije, pa i Komunalne policije, snimanje dozvoljeno“.

Autori: I. N., D. K.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend