13. nov 2015.

SAD podržavaju istraživačko novinarstvo, ne ruše Vučića

304136_majkl-kirbi-04foto-fonet_fAmbasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ističe da to što SAD podržavaju istraživačko novinarstvo ili kontaktiraju sa opozicijom ne znači da žele da sruše vladu koja je uradila mnogo pozitvinih stvari i sa kojom odlično sarađuju

„SAD se zalažu za pošteno izveštavanje i za istraživačko novinarstvo, iako nije prijatno svima…, ali nemaju ni nameru ni interesa da ruše vladu koju su izabrali građani i sa kojom dobro sarađuju“, rekao je Kirbi.

Povodom optužbi da pojedini mediji uz pomoć zapadnih zemalja pokušavaju da sruše vladu, Kirbi je rekao da SAD nemaju nikakvog interesa za to i da je to lično preneo i premijeru Aleksandru Vučiću.

„Rekao sam premijeru da ne želim da rušim vladu koju vodi. Nisam zainteresovan za to“, kazao je.

Prema rečima ambasadora SAD, sadašnja srpska vlada je uradila mnogo toga što SAD pozdravljaju.

„Ekonomija napreduje, postoji dobra saradnja sa MMF-om, aktivno smo angažovani u vojnoj saradnji, povećano je interesovanja američkih investitora, u dijalogu sa Kosovom ostvaren je veliki napredak, odnosi sa susedima su mnogo bolji nego što su bili“, rekao je.

Kirbi je još dodao da „nije tajna da postoji i prošlost“

„Svi imaju prošlost, ali mene interesuju sadašnjost i budućnost, ne toliko prošlost koju ne mogu da promenim, dok mogu da se nadam da ću u nekoj meri uticati na sadašnjost i pomoći vam da imate bolju budućnost“, naveo je.

 Foto: Fonet  

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend