20. okt 2016.

LAF traži od inspekcija da ispitaju poslovanje Narodnih novina

Provera poslovanja i tretmana zaposlenih u niškim Narodnim novinama, prvo je što bi trebalo da urade nadležne inspekcije, kažu u Lokalnom antikorupcijskom forumu (LAF) nakon razgovora sa Jovicom Vasićem, novinarom pomenutog medija koji već 9 dana štrajkuje glađu

LAF se pridružuje zahtevima novinarskih udruženja i samog Vasića upućenim policiji, javnom tužilaštvu, inspekcijama, nadležnim ministarstvima i drugim institucijama da hitno i profesionalno provere zakonitost poslovanja i postupanja prema medijskim i drugim radnicima u Narodnim novinama, a u slučaju utvrđivanja nepravilnosti da izreknu sankcije odgovornima.

Oni upozoravaju da postojanje privilegovanih pojedinaca ili kompanija ukazuje na slabost institucija sistema i otvara sumnju u njihovu korumpiranost.

Podsećamo da se o sumnjama u kršenje finansijskih, sindikalnih i radnih propisa u Narodnim novinama javno govori od njihove privatizacije 2006. godine, kada su njihov vlasnik postali pojedini članovi niške porodice Radomirović – kažu u saopštenju.

Istovrenemo LAF poziva novinara Vasića da prekine štrajk koji mu ugrožava zdravlje i da zadovoljenje svojih zahteva potraži u institucijama ili van institucijalno u čemu su oni spremni da mu pruže podršku.

Podsetimo, novinar Jovica Vasić pre 9 dana je izašao na ulicu i počeo sa gladovanjem posle 22 godine rada u Narodnim novinama, a danas bi trebalo da mu se pridruže i daju mu podršku kolege iz cele Srbije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend