22. feb 2016.

Lekarska komora osuđuje pravdanje napada na lekare u medijima

Lekarska komora Srbije najoštrije je osudila izveštavanje u pojedinim medijima u vezi sa napadima na lekare u kojima se traži opravdanje za takve napade i to ocenjuje kao neprofesionalan i selektivan pristup tom problemu

„Mišljenja smo da je izostala adekvatna reakcija medijskih udruženja, kao i Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja, koji su u obavezi da u okviru svojih zakonskih ovlašćenja stanu u zaštitu zdravstvenih radnika, koji obavljaju delatnost od najvećeg značaja za sve građane Republike Srbije”, navodi se u saopštenju Lekarske komore.

Komora je saopštila da je dužna da stane u zaštitu lekara i učini sve da se promeni odnos medija prema lekarskoj profesiji, koja je u dužem vremenskom periodu izložena nizu brutalnih napada, za koje se u delu medija traži opravdanje.

„Radna grupa koju je obrazovalo Ministarstvo zdravlja ulaže maksimum napora u cilju iznalaženja načina da se lekarima u obavljanju svoje delatnosti obezbedi potrebna zaštita i ubeđeni smo da će te aktivnosti u najkraćem mogućem vremenu dovesti do željenih rezultata”, saopštila je Lekarska komora.

Saopšteno je i to da se „ovakvim postupanjem dodatno otežava položaj lekara, koji svoju delatnost u svetlu aktuelnih događaja obavljaju uz zaštitu patrola MUP-a”.

Lekarska Komora Srbije naglasila je da je cilj zdravstvene delatnosti obezbeđivanje zdravstvene zaštite građana Srbije i da bi se daljim urušavanjem ugleda zdravstvenih radnika dovelo u pitanje njeno dalje funkcionisanje, prenosi Beta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend