06. apr 2015.

LE: Novinari zabrinuti za bezbednost

292840688551ff8d53d4e1491273757_640x318Novinari Blica, Bete, TV Leskovac i Južnih vesti iz Leskovca zabrinuti su za svoju bezbednost zbog pisanja o putovanjima i imovini gradonačelnika tog grada.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović demantuje da vrši pritisak na novinare i tvrdi da pojedini novinari ne prenose autentično njegove izjave.

Dugogodišnja novinarka Blica i Agencije Beta Milica Ivanović, posle 15 godina od demokratskih promena više je zabrinuta za svoju i bezbednost porodice nego u vreme vladavine Slobodana Miloševića. Ona objašnjava da su napadi počeli nakon tekstova o velikom broju putovanja i movini gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Novinar TV Leskovac i portala Južne vesti Dragan Marinković takodje se oseća nesigurno samo zbog toga što je istraživao ko je i kako gradio kuću gradonačelniku.

Gradonačelnik Leskovca Cvetanović demantuje da je ikada pretio bilo kom novinaru i da je ikada tražio da neko lepo piše o njemu.

U kabinetu gradonačelnika smatraju da su napadi počeli zbog prekida finansiranja medija iz budzeta.

Nezavisno udruženje novinara osudilo je ponašanje gradonačelnika Leskovca zbog vredjanja novinara na poslednjoj press konferenciji. Iz kabineta Cvetanovića NUNSu je poslat kompletan snimak konferencije uz tvrdnje da nije bilo vredjanja novinara.

Opširnije u videoprilogu (sa sajta B92):

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend