11. dec 2014.

Mihajlović: Mediji da budu partneri, Mirković koordinator

zorana mihajlovicPotpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje od medija pomoć i partnerski odnos kada je reč o predlozima za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja, kao i da je zatražila od Ministarstva kulture da državni sekretar Saša Mirković bude koordinator izmena koje se odnose na informisanje.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje od medija pomoć i partnerski odnos kada je reč o predlozima za izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja, kao i da je zatražila od Ministarstva kulture da državni sekretar Saša Mirković bude koordinator izmena koje se odnose na informisanje.

„Ne želim da jednu dobru ideju stavim sa strane zbog tvrdnji da neko vrši cenzuru medija – čim sam zvala sve medije, tu nema reči o cenzuri. Zaista je laž da mediji ne mogu da pišu o tome da bilo koji državnik, ministar ili bilo koja javna ličnost vozi brzo. Naprotiv, treba da pišu, ali moraju uz to da kažu da je to protiv zakona i da to utiče na bezbednost“, rekla je Mihajlovićeva novinarima u Vladi.

Ministarka saobraćaja kaže da je pozvala sva medijska udruženja da učestvuju u radnoj grupi za izmenu zakona i da tu nema govora o cenzuri, kao i da su se samo neka javila.

Ona je istakla da mediji mogu mnogo da pomognu i da je želja Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da mediji budu partneri.

„Zbog određenih komentara sam se konsultovala sa Ministarstvom kulture i zatražila da državni sekretar Saša Mirković bude koordinator samo za taj član zakona koji se odnosi na medije“, navela je ona.

Ministarka saobraćaja kaže da je pozvala sva medijska udruženja da učestvuju u radnoj grupi za izmenu zakona i da tu nema govora o cenzuri, kao i da su se samo neka javila.

Ona je izrazila očekivanja da će u narednom periodu Mirković iskoordinirati kako mediji žele da izgleda taj član zakona, jer taj član treba da postoji.

Mihajlovićeva je dodala da će te izmene biti hitno upućene MUP-u Srbije kako bi mogle što pre da se usvoje.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend