03. jun 2015.

Mira Marković za NIN: Ćuruvija je bio moj prijatelj, pa šta

424286_mira-markovic-blic-online_ffO vesti da postoji službena beleška u kojoj je zapisao da je „nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije dala Mira Marković“ novinarka NIN-a razgovarala je telefonom sa Mirom Marković

Na pitanje zašto nikada nije reagovala na tako krupnu optužbu da je dala nalog za ubistvo Slavka Ćuruvije, Mira Marković je, između ostalog za NIN rekla:

Te optužbe traju skoro 20 godina. Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nisam ubila, ne postoji mehanizam koji može čoveka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande.

Jeste čuli da su mediji objavili da postoji službena beleška tadašnjeg načelnika policije Vlastimira Rođe Đorđevića u kojoj on kaže da ste vi dali nalog za to ubistvo?

Nikad nisam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju?

Da li biste svedočili puta video-linka ukoliko vas pozovu?

Ne znam, nisam o tome razmišljala.

Da li ste davali naloge DB? Da li ste kontrolisali, vi i vaš suprug, preko Radeta Markovića Državnu bezbednost?

Kako bih ja to mogla?! Nisam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB-u?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nisam čula za njega. Ne znam ko je to.

Ćuruvija je bio vaš prijatelj?

Da, pa šta!

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend