28. feb 2015.

Mirković: Ministarstvo analizira Izveštaj Saveta za korupciju

sasa-mirkovicrtvMinistarstvo kulture i informisanja dobilo je u ponedeljak Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija Saveta za borbu protiv korupcije i sa pažnjom razmatra taj dokument, izjavio je danas državni sekretar u tom ministarstvu Saša Mirković

„Trenutno analiziramo taj dokument koji bi, kako je najavljeno, u narednih nekoliko dana trebalo da bude objavljen i na sajtu Saveta“, rekao je Mirković Tanjugu.

On očekuje da javnost bude u mogućnosti da se upozna sa tekstom tog Izveštaja, sa sadržajem i analizama koje je sačinio Savet.

„U svakom slučaju, Ministarstvo kulture i informisanja sa pažnjom razmatra taj dokument i imaćemo određeno viđenje navoda iz Izveštaja. Mislim da je najbolje sačekati da bude i zvanično publikovan od strane Saveta, kao i da se čuju argumenti članova Saveta koji su radili na njegovoj izradi“, rekao je Mirković.

Upitan da li će taj Izveštaj doneti nešto novo na medijskoj sceni, Mirković je odgovorio da je rano davati procene.

Prema njegovim rečima, treba sačekati da Ministarstvo kulture i informisanja uradi stručnu analizu, kao i ostala ministarstva kojima je taj Izveštaj upućen.

Savet za borbu protiv korupcije dostavio je Vladi Srbije 20. februara Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija u Srbiji.

U Izveštaju se analizira vlasnička struktura medija, vlasništvo države u medijima, kontrola medija kroz različite modele finansiranja, funkcionisanje regulatornih tela, kao i fenomeni tabloidizacije, cenzure i autocenzure.

Kao i u prethodnom izveštaju, Savet je dao perporuke Vladi za razrešenje uočenih problema.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend