05. mar 2015.

Mirković: Otvoren prostor za veću slobodu medija

sashamirkovicDržavni sekretar u Ministarstvu kulture Saša Mirković izjavio je da set medijskih zakona daje prostor za veću slobodu samo je, kako je naveo, pitanje da li će je novinari i iskoristiti.

„Ovi zakoni daju prostora za veću medijsku slobodu samo je pitanje da li postoji spremnost novinara da osvajaju te slobode i idu u susret izazovima koji su ispred njih“, rekao je on u izjavi Tanjugu na Kopaonik biznis forumu nakon panela „Uloga medija u reformama“.

Možda je, kako je rekao, novinarima ipak lakše da idu linijom manjeg otpora i ostanu u poziciji kritičara koji očekuju da neko drugi uradi njihov posao.

„Činjenica je da im država daje veliki pravni okvir, u regionu je teško da ćete naći zemlju koja ima moderniji pravni okvri za medije nego što ima Srbija“, rekao je ovaj državni sekretar.

On je istakao da je potrebno vreme da ti zakoni daju svoje rezultate.

„Ali već sada vidimo jednu drugačiju atmosferu koja će dovesti do toga da svi mediji budu u istoj startnoj poziciji, zatim da država kroz projektno sufinansiranje podržava one projekte koji zadovoljavaju javni interes građana naše zemlje što ranije nije bio slučaj“, naveo je on.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend