23. okt 2016.

Na dosadašnjoj internet adresi Mađar soa jutros se pojavio novi slobodni Mađar So

screen-shot-2016-10-23-at-8-56-38-am_magyar_soNa internet adresi Mađar soa, jedinog mađarskog dnevnog lista u Srbiji, u nedelju ujutro se umesto internet izdanja štampanog Mađar soa, na adresi www.magyarszo.com pojavio novi logo i novi naziv onlajn izdanja Slobodni Mađar so (Szabad Magyar Szo) szabadmagyarszo.com

Na sajtu se nalaze tekstovi bivših glavnih urednika lista Čabe Presburgera i Petera Kokaija i novinara koji su tokom leta dobili otkaz u ovom listu, Zoltana Vigija, Žakline Vigi Žoldoš i Kornela Bajtaija.

U impresumu je navedeno da je vlasnik sajta, nekadašnji dopisnik i urednik Mađar soa iz VašingtonaTibor Purger, koji je više od dve decenije pisao za ovaj list. Kao glavni urednik naveden je Zoltan Vigi.

U objavljenim tekstovima na ovom sajtu autori pišu o tome da se Mađar so u poslednje vreme udaljio od objektivnog novinarstva i umesto toga se bavi šminkanjem stvarnosti, i da će ovaj novi medij nastojati da to koriguje, da bude mesto gde će sloboda govora i štampe doći do izražaja.

Prema saznanjima Magločistača, internet adresa magyarszo.com nalazi se u vlasništvu Tibora Purgera.

 Foto: Magločistač 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend