17. sep 2015.

Nadzor nad AP u postupku prenosa besplatnih akcija na zaposlene RTV Vranja

rtv-vranjeMinistarstvo privrede pokrenulo je nadzor nad radom Agencije za privatizaciju (AP) u postupku prenosa besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća “Radio televizija Vranje” iz Vranja, posle čega će preduzeti mere u skladu s nadležnostima i naložiti AzP dalje postupanje. Agencija za privatizaciju je 3. septembra ove godine donela rešenje o prenosu besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća “Radio televizija Vranje”


Ministarstvo kulture i informisanja je dopisom ukazalo da je postupljeno protivno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima i Uredbi o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija i zahtevalo ukidanje ovog rešenja.

Imajući u vidu zakonska rešenja i strateško opredeljenje Vlade Srbije da se država na svim nivoima vlasti povlači iz osnivačkih prava kod izdavača medija, kako stoji u dopisu Ministartstva kulture, nedvosmisleno proizilazi zaključak da se celokupni kapital, posle neuspešne prodaje prenosi zaposlenima, a ne samo njegov deo, kao u slučajevima privatizaciju društvenog kapitala privrednih subjekata u drugim privrednim oblastima.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend