17. sep 2015.

Odbačena krivična prijava protiv Kokana Mladenovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas kao neosnovanu krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića, koju je protiv njega podneo predsednik Nezavisnog sindikata kulture i umetnosti Srbije Zoran Đuričić

Prijava je odbačena nakon što je Mladenović juče po nalogu Višeg tužilaštva za provere navoda prijave, saslušan u beogradskoj policiji.

Komentarišući trend podnošenja krivičnih prijava protiv javnih ličnosti zbog iznošenja stavova u medijima, ministar pravde Nikola Selaković rekao je da svaki građanin ima pravo da podnese krivičnu prijavu policiji i tužilaštvu, a da su ti organi dužni da po prijavama postupaju u skladu sa zakonima naše države.

„U ovom konkretnom slučaju Maldenovića, obavešten sam od strane Višeg tužioca u Beogradu da je krivična prijava odbačena“, rekao Selaković.

Prema njegovim rečima, na organima je da rade svoj posao u skladu sa delokrugom svojih nadležnosti.

On je istakao da je sloboda mišljenja zagarantovana svakom pa i javnim ličnostima, a ako se neko sa tim ne slaže on to može da osporava na ovaj način. Selaković je napomenuo da je bitno da državni organi svoj posao rade dobro.

„To nije ni prva ni poslednja krivična prijava po kojoj je postupano, a kao što vidite odbačena je. Milim da razloga za nervozu ili manipulisanje samom činjenicom da je pritiv nekaga podneta krivicna prijava zaista nema“, naglasio je Selaković

1 komentar za: “Odbačena krivična prijava protiv Kokana Mladenovića

  1. Biljana

    Zeljeno je postignuto – verujem da dosta ljudi odustane od komentara i zelje da iznese svoj stav protiv jer ne zeli da bude izlozen bilo kakvom tuzilackom ili policijskom saslusanju.

    17. сеп 2015. at 08:54

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend