29. sep 2014.

Napad na B92, povređeni policajci

napad na b92

Grupa od oko 30 huligana napala je zgradu B92 i policiju koja je obezbeđivala prostor na Bulevaru Zorana Đinđića. U napadu su povređena dva policajca.

Povređeni policajci su prevezeni na VMA i za sada se ne zna stepen povreda koje su zadobili.

Jedan policajac je zadobio povrede glave i ostao bez dela kose zbog udarca koji je zadobio udarcem tvrdim predmetom u glavu, a najverovatnije je to bio kanister dimne bombe ili baklja.

napad na b92_2Drugog policajca su huligani fizički napali i pogodili su ga kamenom u glavu.

Premijer Srbije je rekao da policija radi na ovom slučaju i da policija ima snimke napada.

U Bulevaru Zorana Đinđića od jutros se nalazi veći broj pripadnika policije, a grupa huligana se pojavila iznenada iz pravca Bulevara Mihajla Pupina.

Huligani su bacili više dimnih bombi, baklji i ostalih pirotehničkih sredstava na pripadnike policije na samom ulazu u zgradu u kojoj se nalazi B92.

napad na b92_3

Oko zgrade su se nakratko čule detonacije pirotehničkih sredstava,a video se gusti beli dim, teško se disalo, a nakon nekoliko minuta huligani su se razbežali i krenuli ka Merkatoru.

Za njima je odmah krenulo dvoje interventnih kola.

Na lice mesta je stigla i ekipa Hitne pomoći.

Zgrada B92 je konstantno, već više od 10 godina, u opasnosti, a danas je izvršen napad na slobodu govora, promociju tolerancije i različitosti, izjavio je Veran Matić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92, koji je bio u zgradi za vreme napada.

napad na b92_6
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da policija radi na slučaju i da već ima snimke napada.

„Imamo snimke. Naravno da radimo na tome, završićemo taj posao kao i svaki drugi. Zaštitili smo i vašu kuću, a naravno da će odgovarati svi koji su kršili zakon, zna se kako se sa njima postupa“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje o napadu na B92.

On je na konferenciji za novinare, održanoj povodom Prajda, istakao i da je tokom današnjeg dana policija obavila odličan posao, da su preduzete sve mere i da je država bila organizovana bolje nego ikada.

Danas je zabeleženo još nekoliko incidenata, koje je policija uspela da spreči. Tokom Prajda je napadnut i fotoreporter Blica.

Grupa navijača zapalila je oko 13:40 autobus u Južnom bulevaru, a u incidentu, na sreću, nije bilo povređenih.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend