15. nov 2016.

Napad na novinarku: četiri godine čekaju na početak suđenja inspektoru

U Vranju je za danas zakazano suđenje inspektoru Nenadu Jovanoviću i još petorici za napad na novinarku Tanju Janković i nanošenje teških povreda njenom ocu i sestri

Ipak, na ceo postupak pala je ozbiljna sumnja, jer suđenje nije otpočelo ni posle više od četiri godine.

– U septembru su se navršile četiri godine od napada na novinarku i njenu porodicu, a sud u Vranju nije našao za shodno ni da počne glavni pretres. Najpre su se četiri sudije Osnovnog suda u Vranju izuzele iz predmeta po raznim osnovama, uglavnom neosnovanim, a poslednja koja je ostala, sudija Marija Janičijević neprestano odlaže početak suđenja, odbijajući da proveri opravdanja i lekarske nalaze koje okrivljeni dostavljaju kako bi odložili suđenje. Ako se ovako nastavi, sva je prilika da će doći do zastarelosti – rekla je advokat oštećenih Zora Dobričanin.

Novinarka i njeni pravni zastupnici u više navrata obraćali su se Ministarstvu pravde i Visokom savetu sudstva tražeći da se postupak izmesti iz Vranja, s obzirom na to da se sudi i dalje aktivnom inspektoru lokalne policije.

– Svaki put pre suđenje mojim roditeljima stižu pretnje, kako preko telefona tako i lično od raznih sumnjivih i policiji poznatih tipova. Upozorenja su da je najbolje da odustanemo, da znaju gde moja sestra i ja živimo u Beogradu. Postaju sve bahatiji, jer se suđenje stalno odlaže – kaže Tanja Janković.

Advokat Zora Dobričanin kaže da sumnja da će i sada glavni pretres početi.

– Ovo odlaganje je očigledno postalo praksa – konstatuje ona.


Ekipa „Blica“

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend