21. jul 2014.

Napadnut novinar Bete

zivkoperisicNa novinara agencije Beta Živka Perišića u Gornjem Milanovcu uz uvrede i pretnje fizički je nasrnuo Mileta Trišić (69), predsednik Mesne zajednice u selu Zagrađe.

Trišić je nasrnuo fizički na Perišića 18. jula ispred pijace u Gornjem Milanovcu, posle čega je on obavestio policiju, saopštila je policija, a prenosi Beta.

Novinar te agencije je 15. januara ove godine preneo izjavu direktora Elektrodstribucije u Lazarevcu Veselina Šiljegovića, da je u decembru Trišić optužen zbog krađe struje u dužem vremenskom periodu, jer je u svojoj kući kablom zaobišao strujomer.

Trišiću je zbog toga isključena struja, određeno je da plati prosek od preko 200.000 dinara na osnovu utvrđenog tarifnog sistema i da se strujomer postavi na električni stub kako ne bi mogao da ima kontakt, objasnio je tada Šiljegović.

U decembru je Elektrodistribucija zbog krađe struje protiv njega podnela tužbu Osnovnom sudu u Čačku.

Trišić je dugo godina predsednik Mesne zajednice u Zagrađu i donedavno je bio direktor Trgovinskog preduzeća „Proleter“ u Gornjem Milanovcu.

Na ovakvo njegovo ponašanje policija je brzo reagovala i o svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Gornjem Milanovcu, kao i novinarska udruženja.

Udruženje novinara Srbije zatražilo je od policije da kazni napadača na novinara. UNS je podsetio da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend